Bekvämt och säkert på flygplatsen

Bekvämt och säkert på flygplatsen

jun 24, 2022 av hannah

Ibland kan vi som resenärer bli strandade på en flygplats. Det kan handla om en halv dag till nästan ett dygn. Vad kan du göra för att tiden på flygplatsen ska bli så bra som möjligt?

Arlanda

Det är många svenskar som tillbringar många långa timmar på Arlanda, som är navet i Sveriges flygnät. Om du bor på en mindre ort kommer du att behöva mellanlanda på Arlanda om du ska utomlands. Charterflygen kommer ofta fram sent på kvällen, vilket är en av orsakerna till att de kan vara så billiga. Det medför att många kommer fram runt midnatt och sedan ska ta nästa flyg på morgonen. Vissa flyg kommer fram än senare och det kan handlar om bara fyra timmar mellan flygen, men mitt i natten. Först och främst finns det hotell att sova på och även vandrarhem. Men om det känns för dyrt, för krångligt eller för kort om tid får du helt enkelt bara göra det bekvämt för dig.

Bekvämt på flygplatsen

På alla internationella flygplatser finns det stolar och bänkar som du kan sitta/ligga på medan du väntar. För att göra det lite mer bekvämt kan du använda din resväska som förlängning av bänken. Det är också ett smart sätt att hålla koll på väskan. På vissa flygplatser finns det rent av ”sängsoffor”, ungefär som en solstol, som du kan ligga i.

Säkerhet

Om ni är ett gäng kan ni hitta ett eget hörn där ni samlar ihop er. I annat fall är det klokare att sova/vänta tillsammans med andra. Risken för att en ficktjuv ska våga stjäla något är mindre, då ni är fler personer som håller koll åt varandra.