Så packar du bäst inför skidresan

Så packar du bäst inför skidresan

dec 16, 2023 av hannah

Få saker är lika härliga som att åka iväg med vänner, familj eller partner på en skidresa. Se dock till att packa varma och sköna kläder som passar bra både i backen och på afterski. Här hittar du tips på vad du bör packa när du ska iväg på en skidresa i vinter.

En varm jacka

Snö och kyla kräver en värmande jacka. Att frysa i backen kan förstöra hela vistelsen. Se därför till att införskaffa en bra jacka innan resan. En vinterjacka av bra kvalitet kostar en del pengar och därför är det bäst att köpa en snygg och stilren modell som passar även till vardags. Hos NK kan du köpa en klassisk Canada Goose jacka i flera olika modeller. Många känner igen Canada Goose jackan tack vare dess pälsbeklädda luva. Idag finns det dock många andra jackmodeller för dam och herr från varumärket. Gemensamt för samtliga är att de är varma, sköna, snygga, tåliga och passar även i riktigt kallt väder.

Om du reser med barn bör du såklart även tänka på att packa bra vinterjackor för barnen. På NK finns det även många vinterjackor för barn. Det kan vara svårt att finansiera skidresan och nya jackor, men du bör se vinterjackan som en investering. Om du köper en jacka av bra kvalitet kan den hålla många år.

Mössa, strumpor och vantar

Undvik kalla fingrar, öron och tår när du är iväg och åker skidor. Packa viktiga skidaccessoarer som mössa, vantar och sockor. Ta gärna med en extra uppsättning om de skulle bli blöta. Tänk på att tunna fingervantar oftast inte är tillräckligt när du åker skidor. Välj vattentäta och värmande vantar som håller fingrarna varma.

Bra underställ

Underställ är A och O när du ska ut i backen. Undvik bomullsmaterial närmast kroppen. Välj hellre syntetiska material eller ull som kan transportera bort svett och därmed minska risken för att du blir nedkyld.

Trevlig resa!