Så reser du lättast med barn

Så reser du lättast med barn

jun 15, 2023 av hannah

Har du bokat en resa till solen tillsammans med dina barn? Då har du säkerligen en mycket spännande tid framför dig. Det finns få barn som inte tycker om att besöka nya platser i världen och om det dessutom lovas glass, sol och bad blir det ännu mer skoj.

Som förälder är resmålet det man ser fram emot mest, och inte själva resan. Det är nämligen ganska knepigt att resa med barn, speciellt om de är små. För att hålla de små liven nöjda under flygturen behöver du därför några riktigt bra knep och ess i rockärmen. Här nedan listar vi våra bästa tips för dig som ska ut och resa med barn under 5 år.

3 bra tips för en roligare resa

1. Välj tåget

Det kan kännas bekvämt att ta bilen till flygplatsen, men i många fall lönar det sig att åka till Arlanda med tåg. Om du väljer att åka till Arlanda med tåg går det inte bara snabbare, utan du har också tillgång till toalett om någon blir kissnödig. Barn reser dessutom billigt med Arlanda Express. Barn 0 – 7 år reser alltid gratis.

2. Ladda upp med snacks

Det finns få saker som kan underhålla små barn lika enkelt som goda snacks. Se därför till att du fyller skötväskan eller resväskan med allt från majskrokar till russin, pannkaksbitar, äpplen eller annat gott mellis som kan lindra tristess.

3. Ha koll på flygplatsen

Ska du resa från en flygplats du inte besökt tidigare? Då rekommenderar vi att du kollar upp eventuella kiosker, restauranger och fik på flygplatsen. Det är även bra att veta vart toaletterna finns, vart du checkar in och vart du kan låna vagn om så önskas.