Res klimatvänligt med buss

Buss är inte bara klimatvänligt, utan också billigt och tar dig verkligen över allt. Det är ett bra alternativ till bil när du ska kortare sträckor. Du kan även resa utomlands med buss.

Resa med buss

Att åka buss är sällan glamoröst, men väldigt billigt och smidigt. Dagens bussar är bekväma och har ofta wifi. Du tar dig från Stockholms Centralstation till små byar över hela landet med ett och samma vägnät. Ända fram till dörren kan du åka. Många stadsbussar går på el eller etanol, så det gör dem än mer klimatvänliga. I Sverige kan du behöva kombinera buss och tåg och det finns ett samarbete mellan tågbolagen och bussbolagen, vilket underlättar för oss passagerare.

Res utomlands med buss

Du kan ta dig riktigt långt med buss. Det finns personer som tar bussen jorden runt, förutom sträckor över havet. Om du vill se mer av Norge, Danmark eller kontinenten är just buss ett bra och billigt alternativ. Det tar lite längre tid att åka buss än att flyga, men du reser klimatsmart och billigt. Utöver att du också hinner se mycket på vägen. Från både Stockholm och Malmö kan du ta direktbuss ner till kontinenten.