Skapa en fotobok med resans alla minnen

Skapa en fotobok med resans alla minnen

dec 15, 2022 av hannah

Att resa är härligt och förevigas ofta med kameran. Bilder på utflykter, exotiska maträtter, härliga hotellrum, vackra solnedgångar och andra minnen fastnar dock tyvärr ofta i mobiltelefonen eller i kameran. När du kommer hem från resan bör du istället skriva ut dina bästa bilder så att resans minnen förevigas. Med en kreativ fotobok håller du fast vid varje ögonblick från resan.

Vad är en fotobok?

En fotobok är ett fotoalbum som du skapar med hjälp av ett redigeringsprogram. Hos Fujifilm kan du enkelt ladda upp dina digitala foton från resan och skapa unika fotoböcker i hemsidans redigeringsprogram. Du skräddarsyr din fotobok utifrån dina önskemål. Bland annat kan du välja storlek, liggande eller stående bok, antal sidor, typ av sidor (blanka eller matta), placering av bilderna, typsnitt, mallar, färger och mycket mer. Du kan även skriva personliga texter på varje sida i fotoboken, vilket gör den personlig och minnesvärd. Perfekt för att föreviga minnen från resor. En fördel med Fujifilms fotoböcker är att de tillverkas med äkta fotopapper, vilket ger en högkvalitativ känsla. Bildkvaliteten och färgerna är mycket bra, vilket ger skarpa detaljer.

Tips på fotoböcker

Endast din fantasi sätter stopp för din kreativitet. Låt inte dina semesterbilder fastna i mobilen när du kommit hem. Sätt istället igång att ta vara på dina favoritbilder. Här hittar du tips på fotoböcker som du kan göra efter resan:

  • En panoramabok för landskapsbilder.
  • Minifotobok med porträttbilder. Den här typen av bok kan även vara en kul present till nära och kära som vill se bilder från resan.
  • Fotobok med hårt omslag för att minnas en särskilt viktig resa, exempelvis bröllopsresan eller en resa för att fira något.

Så gör du en läcker fotobok med resans bästa ögonblick

Börja med att välja ut vilka bilder du vill ha med i din fotobok. De flesta tar många bilder på semestern, vilket gör att det kan vara svårt att sålla ut de bästa. Om du har haft vissa kvällar på semestern när du sminkat dig extra fint eller klätt upp dig kanske du vill ha med dessa i fotoboken. Fina bilder med kärleken, vänner eller familjen är bilder som vi gärna vill minnas och därför bör dessa inkluderas i boken. Kombinera gärna med bilder som är unika för resan, exempelvis landskapsbilder och bilder på hotellet eller maträtter.

Därefter börjar det roliga och kreativa skapandet! Logga in på Fujifilm och välj följande:

  • Papperstyp (digital, blank eller matt).
  • Omslag (hårt omslag, softcover eller linneomslag).
  • Format (t.ex. Mini, A4 eller Panorama).
  • Sidantal (upp till 120 sidor för de största böckerna med digitaltryck).

Sedan är det bara att sätta igång och sätta in bilderna genom en enkel dra-och-släpp-funktion. Du kan redigera bilderna, välja mallar och skriva personliga texter till de olika bilderna. Du kan såklart välja en omslagsfärg till boken samt använda en av dina favoritbilder som omslagsbilder. Resultatet är en vacker och unik fotobok fylld med resans mest minnesvärda ögonblick!

Resa