Skapa hotellkänsla i sovrummet

Skapa hotellkänsla i sovrummet

dec 5, 2022 av hannah

Att bo på hotell kan vara en helt fantastiskt upplevelse. Det är många som verkligen älskar känslan av att vara någon annanstans och kunna släppa vardagen. Det här beror i mångt och mycket på att hotell, i alla fall de bra, har en stark känsla för att kunna skapa mysiga miljöer man vill vara i länge. Du som någon gång bott på ett riktigt lyxigt hotell kan säkert känna igen dig i känslan av att inte ens vilja gå ut och turista, utan istället stanna i rummet hela dagen. Det är också något som går att fixa hemma om du bara tar till dig de knep hotellen använder för att få sina besökare att känna så.

Fräscha upp inredningen

Steg ett för att få hotellkänsla i ditt sovrum är att se till att det är fräscht och härligt att vara där. Anlita en målare i Stockholm som kan putsa upp väggarna. Undvik helst vitt utan använd lite dovare toner för att inte väggarna ska ta över det visuella intrycket för mycket och kännas sterila. En målare i Stockholm kan också hjälpa dig med tapeter om du föredrar det. Ta gärna ut svängarna med lyxiga och mönstrade tapeter. Se också över inredningen. Hämta inspiration från det fantastiska Ett Hem i Stockholm när det kommer till dekorationer. Se också till att skaffa en riktigt skön säng. En tv på rummet kan också rekommenderas om du ska stanna där länge.

Använd textilier

Hotell använder ofta textilier för att skapa mer rumskänsla och hemtrevnad. Inred med dubbla gardiner, ett par flortunna för att låta ljus strila in och ett par tjocka som kan stänga ljuset ute. Bädda upp sängen med stora kuddar och se till att du och din eventuella partner har riktigt härliga morgonrockar att mysa i. Ett tjockt överkast till sängen kan både fungera som dekorativt inslag och som extra filt när det är riktigt kallt ute. En annan sak som är viktig är lakanen. Hemligheten med hotellakan är att de är tillverkade i egyptisk bomull. Högkvalitativt, hållbart och underbart att sova i.

Unna dig att ta det lugnt

En av de riktigt lyxiga sakerna med ett hotell är att inte behöva bry sig om vardagen. Städning, matlagning och allt annat sköts av någon annan. Nu är det svårt att lösa hemma utan att ha personal anställd, men det går att simulera till en viss gräns. Gör en lyxig frukost och lägg upp den på en fin bricka för att äta i sängen. Beställ take away-mat till både lunch och frukost. Låt städning och disk vänta till morgondagen. Att skjuta upp saker är ibland det bästa sättet att fullt ut kunna fånga dagen och ge sig själv det man förtjänar.

Hotell